Завршена је четврта фаза на изградњи Линијској парка, зелене зоне која ће се простирати од Бетон хале до Панчевачког моста. Градоначелник Александар Шапић нагласио је како је извесно да овај део Дорћола, обала наших река и града више никада неће бити онако неуређен какав је био деценијама.
„Не знам да ли има града у Европи који ће имати око једанаест километара уређене своје обале, а отприлике толики је простор који ће бити уређен од Дорћола до обе новобеоградске обале, уз пролазак ка блоковима 70, 70а, 45, 44. Сам пројекат Линијског парка обухвата зелени коридор дужине 4,6 километара са више функционалних зона. Линијски парк креће практично од Бетон хале и простире се дуж обале Дунава ка Панчевачком мосту. Сада већ могу да се виде обриси, а у целини 4, у доњем Дорћолу, је јасно како ће он да изгледа. Мислим да тај део града, насеље са парком, више није исто и многи могу да им позавиде на простору који ће имати, где ће моћи да проводе слободно време, деца да се играју. Имамо још једну идеју коју ћемо спровести у наредних годину дана”, навео је градоначелник и рекао да је у плану отварање нове пијаце која ће се налазити између целине 4 Линијског парка и Дунавске улице

[https://www.facebook.com/GradBeograd]